Foto: Jenny Berggren / SVT

Nu går det snart att åka buss mellan Virsbo och Fagersta

Publicerad

Diskussionen om att kunna ta bussen mellan Virsbo och Fagersta har pågått under en lång tid. Under tisdagskvällen blev det klart att resenärna kommer kunna åka sträckan från och med den 16 december i år.

Att det i dag inte finns möjlighet att åka till eller från Virsbo med busslinje 82 har gjort kollektivtrafiken skakig i tätorten. När det har varit problem i tågtrafiken har resenärerna blivit fast på stationen utan att kunna ta sig vidare.

– Det är många barn och unga som åker den här sträckan och då är det viktigt att man ska ta sig till skolan utan att behöva oroa sig att komma fram, säger Johanna Skottman (S), kommunstyrelsens ordförande i Surahammars kommun.

Från och med den 16 december kommer det alltså vara möjligt att kliva på och av bussen i Virsbo tätort. Exakt vilka hållplatser linjen kommer att trafikera är ännu inte beslutat.

– Det var det tidigaste som kollektivtrafikförvaltningen kunde börja. Vi ville ha bussarna igång så fort som möjligt, redan idag helst, men istället blir det i mitten av december, säger Johanna Skottman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.