Foto: DIEGO AZUBEL/TT

Nu kan fler boka vaccinering i Västmanland – regionen öppnar för ytterligare åldersgrupper

Uppdaterad
Publicerad

Från och med tisdag kan den som är född 1976 eller tidigare boka covid-19-vaccinering. Regionen satsar nu på att sakta öppna vaccineringen för fler och uppmanar västmanlänningarna att hålla koll på hemsidan 1177.

Utöver de som är 45 år eller äldre kan de som fyllt 18 år och tillhör riskgrupp vaccinera sig. Även personer som arbetar patientnära inom folktandvården, hälso- och sjukvård, LSS/personlig assistent, privat vårdgivare, äldreomsorg, hemtjänst eller hemsjukvård kan vaccinera sig.

Tidsbokning via 1177.se

Boka tid genom att välja en vaccinationsmottagning och logga in med e-legitimation. När du bokar tid ska du som är under 65 år inte välja Astra Vaxzevria då det är fortsatt pausat.

Tidsbokning för dig som inte kan boka via 1177.se

Du som tillhör någon av grupperna som ska boka tid just nu kan ringa vaccinationsbokningen på telefonnummer 021-481 87 00, öppet vardagar 9-17.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet