Foto: TT/SVT

Nu kommer boken om sommarstugemordet

Publicerad

Brottsmålsadvokaten Thomas Bodström och journalisten Lars Olof Lampers har skrivit en bok om sommarstugemordet i Arboga.

Efter många turer i rätten döms Johanna Möller för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma. Hon frias dock för anklagelserna för mord på sin tidigare make. Nu har det uppmärksammade fallet alltså blivit bok.

– Det här är ett väldigt unikt fall. Dels Johanna Möller som person, hon hade en bra uppväxt, bra förhållande, duktig, engagerad och startade företag. Allting ser bra ut och ändå så blir hon åtalad för två olika mord, säger Thomas Bodström när han gästar Morgonstudion på tisdagsmorgonen.

Arbogafallet

”Kunde ha tagit massa andra vändningar”

Det var i augusti 2016 som en äldre man hittades död och hans fru allvarligt skadade i ett sommarhus utanför Arboga. När utredningen inleddes togs även ett fall upp där en man hittats drunknad i sjön vid sommarstugan året innan. Mannens ex-fru som också var det äldre parets dotter, Johanna Möller, blev då misstänkt utav polisen.

Enligt Thomas Bodström finns det fortfarande intressanta detaljer trots att det redan skrivits så mycket om fallet.

– Det är också juridiskt väldigt intressant. Hon blir fälld för mordet på ex-maken i tingsrätten men friad helt i hovrätten. Det kunde ha tagit massa andra vändningar, säger han.

Hör Thomas Bodströms resonemang, som enligt honom hade kunnat frikänna Johanna Möller, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet