Foto: TT.

Nu öppnar utomhusbaden – men med restriktioner

Publicerad

Ekbacksbadet i Arboga slår upp portarna idag, och Skantzönbadet i Hallstahammar öppnade i helgen. Lögarängsbadet i Västerås kanske inte öppnar alls i sommar.

Nu börjar semesterperioden och länets badanläggningar öppnar upp. Men med restriktioner för att de rekommendationer som finns om social distansering och minskad smittspridning av covid-19 ska efterlevas. Det betyder ändrade rutiner bland annat vad gäller avstånd och städning.

Dubbla entréer och avståndsskyltar i Arboga

Ekbacksbadet i Arboga öppnade under måndagen upp sitt bad för säsongen. I och med corona har man öppnat upp en till entré för att fördela besökarna och undvika eventuell köbildning. Även i kiosken har man öppnat upp så man kan ta betalt på fler ställen. Skyltar som uppmanar gäster om att hålla avstånd finns också.

Duscha och byt om hemma i Hallstahammar

Skantzöbadet i Hallstahammar öppnade den gångna helgen och även här har en del restriktioner införts för att hindra spridning av corona. Det handlar bland annat om att man vill att gästerna duschar av sig och byter om hemma innan badbesöket istället för på plats. Samt att man skilt på entré och utgång. Antal personer som får vistas på badet har satts till max 1500.

Avstånd och städning i Fagersta

I Fagersta på Fagerstahallens utomhusbad har man haft öppet i några veckor och där har förutom hårdare kontroll att avståndsregler följs även infört extra rutiner för städning och desinficering. Man är heller inte lika hårda på att besökare måste duscha innan man badar, för att minska trängsel i dusharna.

Oklart med utebad på Lögarängsbadet i sommar

I både Västerås och i Köping pågår stora byggnationer på utomhusbaden Lögarängen respektive Kristinelundsbadet. De baden håller för närvarande stängt. På Lögarängsbadet säger man till SVT Nyheter Västmanland att det i dagsläget är oklart om man kan öppna upp utomhusbadet senare i sommar eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer