Foto: TT

Nu sjunker bostadsrättspriserna

Uppdaterad
Publicerad

Bostadsrättsprisera och villapriserna i Västmanland har sjunkit. Priserna på riksnivå är fortsatt stabila.

Nu sjunker bostadspriserna i Västmanland och har gjort så sedan tre månader tillbaka. Det visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Bostadspriserna i länet har sjunkit med 1,5 procent medan villapriserna har minskat med 1,8 procent under samma period.

Tittar man på prisutvecklingen det senaste året så ser man att Västmanlands bostadsrättspriser har stigit med en procent medan villapriserna har sjunkit med 2,3 procent. Sett till hela landet har bostadsrättspriserna sjunkit, det med 0,3 procent de senaste månaderna.

På årsbasis har priserna sjunkit med drygt sex procent. Villapriserna har på riksnivå dock ökat med 1,5 procent de senaste tre månaderna men under de senaste tolv månaderna har priserna sjunkit med 0,7 procent.

Under det senaste året var prisminskningen på villor störst i Stockholms län, där villapriserna sjönk med 7,7 procent. Det län med störst prisökning under samma period var Kalmar län, där villapriserna steg med 5,7 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.