Foto: SVT

Nu ska det byggas dansbana på Vallby friluftsmusem i Västerås

Publicerad

I år firar Vallby Friluftsmuseum 100 år. För att fira detta är det nu bestämt att en dansbana ska byggas i anslutning till Folkets park.

– Den här dansbanan kommer innebära att vi har möjlighet till fler och bättre arrangemang, vilket gynnar hela Västerås kulturliv, säger kulturnämndens ordförande Markus Lindgren (MP).

Tanken är att det ska bli en egen entré in till det nya området vilket kommer möjliggöra för danskvällar, konserter och andra arrangemang även på kvällstid. Nu ska en plan utarbetas för hur dansbanan ska byggas.

– Tanken är att det ska genomföras så snart som möjligt. Vi har gjort en kostnadsuppskattning på ungefär 200 000 kronor, säger Markus Lindgren.

Folkparken och teatern kommer ursprungligen från Tillberga där den invigdes 1926. Parken flyttades till museet 1971. I Tillberga fanns det en dansbana och nu ska alltså göra Folkets park på Vallby bli ännu mer likt originalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer