Foto: Christoffer Söderman / SVT

Nu ska hamnen i Kungsör rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

För 675 000 kronor har kommunen nu beslutat att köpa den gamla silon i Kungsör. Planen är att riva fastigheten för att göra hamnområdet attraktivare.

– Sen vad som kommer bli där kommer politiken ta beslut om så småningom, efter att rätt många har sagt sina synpunkter, säger kommundirektör Claes-Urban Boström.

Till och med nästa sommar räknar kommunen med att fastigheten har rivits. Tanken är att detta är ett första steg till att rusta upp hela hamnområdet i Kungsör.

– Hamnen är ett jättefint område och jag tror vi är lite hemmablinda här. Om vi får till en ännu bättre där mötesplats så tror jag det kan bli väldigt bra både för kungsörarna och besökarna, säger kommunalrådet Mikael Peterson (S).

Kungsörs kommun ville först se om det gick att bygga bostäder på platsen, men det visade sig att fastigheten låg för nära järnvägen.

– Det var vår ambition, men säkerhetsavståndet från järnvägen är 30 meter och silon ligger åtta meter från rälsen. Vi prövade frågan gentemot Trafikverket men det var inte framkomligt, säger kommundirektör Claes-Urban Boström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.