Hör om hur Socialförvaltningen i Arboga kommun arbetar med våldsutsatta kvinnor Foto: Peter Osterberger/SVT

Arboga kommun ställer krav på skyddade boenden

Uppdaterad
Publicerad

Arboga, Kungsör, Köping, Surahammar och kommunerna i Örebro län har gått samman i ett nytt avtal för att kunna ställa krav på skyddade boenden.

– Jag tror att vi kommer att ha fler hjälpsökande den kommande tiden, säger Louise Asplund, teamledare på socialförvaltningen i Arboga kommun.

Att upphandla tjänster för skyddade boenden har blivit allt vanligare den senaste tiden. Enligt socialförvaltningen i Arboga kommun finns det flera fördelar med detta.

– Boendena har ju ingått avtal med oss och kan ta emot placeringar så vi behöver inte själva söka efter boende, säger Louise Asplund.

År 2020 sökte fem våldsutsatta kvinnor skyddat boende i Arboga kommun. Tre kvinnor har gjort det i år. Men socialförvaltningen tror att fler kommer vilja söka nu när restriktionerna släppts.

– Man är kanske inte lika kontrollerad som när man måste vara hemma hela tiden. På så sätt tror vi att vi kommer att ha fler hjälpsökande här, säger Louise Asplund, Teamledare på socialförvaltningen i Arboga kommun.

I klippet hör du Louise Asplund på socialförvaltningen i Arboga kommun om upphandlandet av skyddade boenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.