Foto: Robert Gustavsson/SVT

Ny innebandyhall i Västerås nästa år

Publicerad

Diskussionen om en hall för innebandy i Västerås är gammal, beslut togs redan i fjol och när upphandlingen nu inletts tror man på matcher i hallen redan 2018.

– Vi har ju lovat innebandyn i 7-8 år att förverkliga deras berättigade krav på en elitarena och nu är det dags, upphandlingen är på gång och vi ska ha spadtag igång så fort som möjligt, säger Hans Stergel (C) ordförande i nämnden för idrott och friluftslliv i Västerås.

Drog ut på tiden

Att det dragit ut på tiden menar Hans bland annat beror på att man från början hade en tanke om att man inte skulle göra en offentlig upphandling då markägaren är privat, men efter att kommunens jursiter sagt sitt har man nu beslutat att göra en offentlig upphandling på arenan och därmed är bollen i rullning.

När kan det bli innebandy i en hall här då?

– Ja om vi får igång det här efter sommaren direkt så kommer vi att se det under 2018, säger Hans Stergel.

Kostar 70-90 miljoner

Den nya hallen, eller innebandyarenan som Hans Stergel kallar den, beräknas kosta mellan 70 och 90 miljoner kronor, och kommer att ligga i Rocklundaområdet, strax söder om Bombardier arena.

Den är alltså i första hand tänkt för innebandy med linjer och golv anpassat för det,  men även andra event med en publik runt 1200 åskådare ska kunna använda arenan.

– Det råder inte brist på hallar utan det råder brist på publika arenor, säger Hans Stergel.

Fler projekt på gång

Förutom innebandyarenan planeras det för en ny friidrottssanläggning i Rocklundaområdet och på sikt även en hall, samt en ny ishockeyhall.

– Får vi till friidrotten både ute- och inomhus, en innebandyarena vilket vi får snart och hockeyarenan, då har vi igen det ledande idrottsområdet i Sverige, säger Hans Stergel (C) ordförande i nämnden för idrott och friluftslliv i Västerås.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer