Anna Nordqvist i Solheim Cup Foto: TT

Ny internationell golftävling till Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Västerås får 2018 en internationell damtävling i golf och majorsegraren Anna Nordqvist blir frontfigur.

Tävlingen kommer heta Anna Nordqvist Västerås Open och kommer spelas i höst på Västerås GK . Tanken är att det även ska arrangeras i Västerås 2019 och 2020. Tävlingen kommer ingå i undertouren till Europatouren och Swedish Golf Tour som är den svenska proffstouren.

Världssjuan blir frontfigur

Majorvinnaren Anna Nordqvist är mycket positiv till tävlingen.

– Det är en stor ära att få sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige. Det är fantastiskt kul att skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling på hemmaplan. Jag var i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter hade jag inte nått dit jag är i dag, säger Nordqvist i ett pressmeddelande.

Hoppas kunna öka intresset

Västerås GK skriver i ett pressmeddelande att man vill hoppas att tävlingen bland annat ska uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf.

– Svenska Golfförbundet satsar på ett långsiktigt jämställdhetsarbete och då Västerås GK (VGK) delar förbundets vision blir tävlingen ett led i arbetet med att uppmuntra kvinnor i Västmanland att spela golf., säger klubbens ordförande Mats Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.