Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Därför blev nya konstgräsplanen utan uppvärmning: ”Måste väga önskan mot kostnader och nytta” Foto: Melker Blomberg

Ny konstgräsplan på Krillan i Köping

Publicerad

Det tog flera år och har kostat fem miljoner kronor, men nu är den nya konstgräsplanen på Kristinelunds sportfält i Köping färdig.
– Det är skönt att vi har en fotbollsplan vi kan spela på året runt, säger Armin Suljic, tränare för Köping FF:s herrlag.

– Den gamla planen var sliten och hård, vilket gjorde att man fick skador i ljumskar, knän och rygg av att spela där, fortsätter han.

Efterlängtad men utan uppvärmning

Redan för tre år sedan avsattes pengar till att byta ut det gamla konstgräset vid ”Krillan” som redan då var uttjänt och inte uppfyllde de rådande miljökraven.

Men bytet skulle ta tid, bland annat på grund av att man fick lov att invänta Naturvårdsverkets rapport och instruktioner kring hantering och skötsel av mikroplaster. 

Fem miljoner kronor har det nu kostat att, enligt kommunen, bygga en plan som uppfyller alla krav – både ur miljö- och spelarsynpunkt.

Men den uppvärmning som föreningar och spelare hade hoppats på från allra första början, den räckte inte pengarna till.

– Det är lite tråkigt att den inte är el-uppvärmd. Nu kommer vi inte kunna träna om det blir riktigt kallt, säger Armin Suljic, från Köpings FF.

Men Anders Eriksson, anläggningschef på kultur- och folkhälsoförvaltningen, menar att om bara kommunen gör sitt och tar bort eventuell snö så kommer planen att kunna användas även vintertid.

– Det har handlat om att väga önskan om uppvärmning mot kostnader och nytta, förklarar han i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer