Ny poesifestival slår upp portarna i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet i Grafikverkstaden ger ringar på vattnet. Nu arrangeras en ny poesifestival i Skinnskatteberg.

–Vi vill visa att poesibegreppet kan vara olika saker, säger Martin Högström, poet och festivalarrangör.

Festivalen ”Ny Gås” arrangeras på kulturhuset Korpen på lördag. Där kommer tio poeter, varav en från Frankrike och en från Norge,  att framföra bland annat poesiläsningar och performance. Festivalen arrangeras av ett litet förlag som har verkat i Grafikverkstaden och Utterberg i flera år och är en del i Grafikverkstadens jubileumsår.

Hoppas på lokalt intresse

– Vi vet att det kommer en del folk som vi känner till från Stockholm, Malmö, Paris och Norge. Vi hoppas på lokalt intresse. Vi är redan glada för det intresse som visat sig finnas, säger Martin Högström. 

Festivalen är en del av ”Ett kulturliv för alla – konst” och stöds av kommunen, regionen och Statens Kulturråd.

– Det måste finnas plats för bredd och spets inom konstprojekt som detta. Vissa evenemang kanske är mer smala men desto viktigare att synliggöra den typen av kultur, speciellt utanför storstadsområden, skriver Karin Maingourd kulturutvecklare i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.