Avspärrningar i bostadsområde efter skjutning i Västerås. Foto: Robert Gustavsson

Man allvarligt skadad i ny skjutning i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på onsdagsmorgonen larmades polisen om en ny skjutning i Västerås. En man anträffades skjuten i buk och ben, han är allvarligt skadad uppger polisen. Ingen person är ännu gripen.

Vid 02.30 larmades polisen om ytterligare en skjutning, mindre än tolv timmar efter att en man skottskadades på Bjurhovda i Västerås. En man hade skjutits utanför en bostad på Hammarby av en maskerad person som efter skjutningen tagit sig från platsen till fots.

– Mannen är skadad i ben och buk. Han fördes med ambulans till sjukhus, läget är allvarligt, säger Tor Stens, RLC-befäl på polisens region Mitt.

Skjutningen på Hammarby

Enligt Johan Thalberg, polisens presstalesperson, har mannen ännu inte kunnat förhöras.

Ingen gripen

Ingen person är ännu gripen, brottsrubriceringen är försök till mord. Polisen har spärrat av platsen och har under morgonen förhört vittnen samt vidtagit flera utredningsåtgärder. Under dagen kommer en teknisk undersökning att göras på platsen.

– Vi kommer även att vara synliga i området under dagen för att skapa trygghet, säger Johan Thalberg.

Utreder samband

Polisen utreder om den här skjutningen har någon koppling till andra brott eller tidigare skjutningar, bland annat den som skedde i tisdags på Bjurhovda.

– Tidsramen, att de skjutningarna sker på så kort tid emellan, gör det hela intressant, men vi kan i dagsläget inte säga om det finns ett samband, säger Johan Thalberg.

– Det vi däremot kan säga är att det är en isolerad händelse, det finns inget som pekar på att mannen valts ut slumpmässigt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningen på Hammarby

Mer i ämnet