Arkivbild Foto: Niklas Hagman

Nya skogsbränder utanför Sala släcktes snabbt

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen 02.07 upptäcktes en av skogsbränderna i området mellan Möklinta och Saladamm. Räddningstjänsten var dock snabbt på plats och kunde släcka branden innan den spred sig vidare.

Det har brunnit på tre platser i Västmanland och en plats i Uppsala län under gårdagen. I Möklinta har det brunnit på två platser. Samtliga bränder är nu släckta.

– Vi skickade sex enheter och när styrkorna kom fram så var det ett område på 25 gånger 25 meter som brann. Men tack vare att tipset från allmänheten kom så snabbt, kunde vi ringa in branden snabbt. Allt var släckt och under kontroll bara en timme senare, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl på storstockholms ledningscentral.

Utredning pågår

Enligt polisen i region Mitt går det inte att utesluta att det handlar om anlagda bränder och att utredningsåtgärder pågår.

– Vi har haft patruller i området under natten som har kontrollerat fordon och personer, men vi har ingen misstänkt, säger Mikael Hedström presstalesperson på polisen i region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.