På Skallberget i Västerås byggs 64 nya hyresrätter med start våren 2020. Foto: Mimer

Nya hyreslägenheter byggs på Skallberget i Västerås

Uppdaterad
Publicerad
Det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås och NCC kommer att bygga 64 nya hyreslägenheter på Skallberget i Västerås. Det byggs två huskroppar med sex våningar vardera. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021.

Husen miljömärks enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Förutom hyresbostäderna uppförs kompletterande byggnader för miljö- och cykelrum samt en parkering med cirka 40 platser, skriver Mimer i ett pressmeddelande.

– Västerås har en stor efterfrågan på lägenheter och kvarteret Älgen ger ett bra tillskott i kommunen med fler bra bostäder. Vi har sen tidigare äldre hyreshus på Skallberget och att vi nu bygger nya moderna och attraktiva lägenheter är bra för utvecklingen av stadsdelen, säger Mikael Källqvist, VD, Mimer.

Projekteringen är redan påbörjad och bygget av husen planeras att starta under våren 2020. Preliminärt beräknas bostäderna stå klara i slutet av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer