Elva lägenheter byggs i Hallsta för att lätta på bostadsbristen

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt ombyggnadsprojekt har startat och ska resultera i 11 nya lägenheter, trots det är bostadsbristen fortfarande stor.

Sju lägenheter är redan byggda, och nu går startskottet för genomförandet av att bygga ytterligare 11 nya bostäder av gamla lokaler i Hallstahammar. Trots det är bostadsbristen fortfarande stor. Hos det kommunala bostadsbolaget Hallstahem var det över 6 400 registrerade bostadssökanden vid årsskiftet, och siffran fortsätter att öka.  

– Samtidigt som dessa lägenheter byggs planeras även nyproduktion i kommunen, vilket handlar och ett par fastigheter, men som är långdragna projekt. För att lätta upp behovet tillfälligt försöker vi bygga om befintliga lokaler där vi kan och det är ett snabbt sätt att göra det, berättar Håkan Jansson som är projektchef för Hallstahem. 

Lägenheterna kommer byggas i två separata huskoppar och åtta av dessa på Nämndegatan 1, varav tre lägenheter på Parkgatan 2. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer