Nytt projekt ska ge jobb i Sala. Foto: Marcus Ericsson TT

Nytt projekt ska få fler i arbete i Sala

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt arbetsmarknadsprojekt i Sala ska få dem som står längst från arbetsmarknaden i jobb. 175 personer kommer omfattas av projektet.

175 personer, främst långtidssjukskrivna, nyanlända och långtidsarbetslösa, kommer att involveras i det treåriga projektet med start i mars. Projektet kommer att pågå till 2021 och kommer både innehålla praktik och teori.

– Samtidigt som arbetsmarknaden ser bättre ut än på länge så ökar gruppen kvinnor och män som står riktigt långt ifrån arbetsmarknaden eller studier. De drabbas av utanförskap, dålig ekonomi, ohälsa och ibland social utslagning, berättar Christina Söderström-Nilsson, som är kommunstrateg i Sala kommun i ett pressmeddelande.

Projektet är ett samarbete mellan Sala kommun, arbetsförmedlingen och försäkringskassan och bekostas till största delen av EU-medel.

– Målsättningen med hela projektet är ge människor, med ibland obefintligt självförtroende och negativ självbild, en plattform av hopp och bättre självbild så att de orkar och vill ta tag i sitt liv med egen försörjning och ett självständigt liv, säger kommunstrateg Christina Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.