Kraftig dimma rådde på olycksplatsen Foto: SVT

Olycksbussens förare avled vid E18-olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer är fortfarande inlagda på lasarettet i Västerås efter den allvarliga olyckan på E18 mellan Arboga och Köping igår kväll.

En person omkom och ett stort antal skadade fördes till sjukhus i Örebro och Västerås i samband med trafikolyckan på E18. Det var kraftig dimma vid olyckstillfället och både polis och vårdpersonal vittnar om hur arbetet på olycksplatsen försvårades av vädret.

– Det var jätterörigt på grund av dimman, säger Liselott Sjöqvist, biträdande sjukhuschef för Västmanlands sjukhus.

Busschaufför död

Sammanlagt fick 12 personer föras till sjukhus, åtta till Västerås och fyra till Örebro, i samband med olyckan där ett stort antal personbilar, en flygbuss och en lastbil var inblandade. Föraren till olycksbussen som kolliderade in i den stillastående lastbilen avled. Han var hemmahörande i Kristinehamn.

Fortsatt vård

En person bedömdes först som allvarligt skadad men vårdas nu på vanlig vårdavdelning. Sammanlagt är det fyra personer som fortfarande är inlagda på sjukhuset i Västerås för observation.

Ytterligare 11 personer fördes till en församlingsgård i Arboga där de togs omhand av POSOM-grupp under kvällen.

Bussen bärgad

Under kvällen och natten bärgades olycksbussen och övriga inblandade fordon. Bussen kommer nu att genomgå en teknisk undersökning för att kontroll av eventuella fel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.