Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Oscar Wallén tycker att det behövs fysiska mötesplatser för hbtqi-personer, men tror också det kan finnas hinder att ta sig dit. Visa alla (2)
Visa alla (2)

Oscar flyttade till Virsbo – förvånades över reaktioner på att han är gay

Publicerad

Efter att ha bott i Stockholm i närmare tio år flyttade Oscar Wallén delvis till Virsbo då han köpt en butik där. I samband med flytten märkte han att folk reagerade över att han var tillsammans med en man, något han glömt bort att folk reagerade över när han bodde i Stockholm.

De flesta reaktioner var positiva, men på grund av reaktionerna så bestämde Oscar Wallén sig för att ta vara på tillfället. 

– Min kille var på plats i butiken mycket i början. Vi bjöd på Wienerbröd vid entrén, var påskgubbar och bjöd på godis. I samband med det fick folk träffa oss båda och ställa de frågor de ville och så var det inte så mycket att skvallra om, berättar Oscar Wallén. 

Vidare menar han att det inte är särskilt konstigt att folk reagerar utan att det är så vi människor gör när något är nytt eller annorlunda.

Ingen mötesplats för hbtqi-personer i Västmanland

I Västmanland finns det i dagsläget ingen mötesplats för unga hbtqi-personer. Det visar en ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhälles frågor. Däremot om det hade funnits en mötesplats så menar Oscar Wallén att det optimala inte hade varit att placera den på en mindre ort, utan i en större stad.

– Om det är en mindre ort kan den fysiska mötesplatsen vara skrämmande. Det om man inte är öppet gay som jag, för då kanske man inte vågar gå dit, säger han. 

Dock är Wallén positiv till mötesplatser och menar att det alltid är positivt att träffa likasinnade personer. Vidare menar han att man borde ta vara på de mötesplatser som redan finns i länet.

– Det bästa vore om vi kunde göra de mötesplatser som redan finns idag mer hbtqi-vänliga, menar Oscar Wallén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer