Oscar Uusitalo utsedd till årets alumn på MDH

Uppdaterad
Publicerad

I dag utsågs årets alumn på Mälardalens högskola. Priset går till en tidigare elev som utmärkt sig inom sitt utbildningområde i yrkeslivet och som ofta refererar till MDH i mediesammanhang. Årets pristagare är idrottskonsulenten Oscar Uusitalo.

Tolv personer var nominerade inför prisutdelningen, som ägde rum på Mälardagens Högskola. Oscar Uusitalo fick motta priset för sitt engagemang i att få västmanlänningarna att bli mer fysiskt aktiva. Sedan han tog examen i folkhälsovetenskap 2015 har han haft en tät kontakt med sin tidigare utbildning och har bland annat föreläst på skolan.

– Det är jättekul att bli uppmärksammad för det man gör, och det ger ju energi att fortsätta vara en del av den förändring som behöver ske, när det kommer till ökad fysisk aktivitet, säger Oscar Uusitalo.

Hör Oscar Uusitalo berätta om priset i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.