– Vi har kontaktat kommunen nu eftersom det är de som äger marken, säger polisen. Foto: Caroline Slotte/SVT

Döda grisar hittade i klädcontainer på Gryta i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Ett större antal griskultingar och en vuxen gris har packats i säckar och dumpats i en klädcontainer på Gryta. Polisen fick kännedom om upptäckten på fredagen. 

Personal från företaget som samlar in begagnade kläder larmade polisen på fredagen efter att de upptäckt kadavren i en av containrarna vid Ica Kvantum på Gryta. 

Polisen har varit på plats och dokumenterat grisarna.  

– De var ganska illa däran, de hade legat ett tag och börjat ruttna, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på Polisen. 

Poliserna letade efter märkningar på grisarna för att kunna koppla dem till en viss gård. Men någon märkning fanns inte.  

– Man vill väl inte kunna koppla detta till den som ägt griskultingarna, säger Magnus Jansson Klarin.  

Har du varit med om något likande brott?  

– Ibland dyker det upp djurdelar från vilda djur. Den här typen av djur har jag aldrig varit med om, säger Magnus Jansson Klarin.  

Polisen har upprättat en anmälan om miljöbrott.  

– Det här är tråkigt på många sätt, att man dumpat djuren i en container där man lämnar kläder som ska skänkas vidare till behövande, säger Magnus Jansson Klarin.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.