Foto: SVT/Stig-Åke Jönsson/TT

Oviss SHE-premiär för VästeråsIrsta

I kväll är det seriepremiär för handbollsdamerna i SHE. I VästeråsIrstas trupp har tre spelare lämnat klubben och sex nya tillkommit. En lite bredare trupp med mer rutin. Men det kommer att ta tid att spela ihop laget tror tränare Frenne Båverud.

Förra säsongen slutade VästeråsIrstas damer på en femteplats i tabellen men årets liga är jämnare och laget har sex nya spelare som bland annat kommer att bidra med rutin.

– Jag tycker att vi har samma kvalitéer som förra året. Men det kommer ta ett tag att spela in alla i laget. Därför tippar jag att vi kommer på en 6:e plats i år. Men vi måste hitta spelet och det kommer att ta några matcher, säger tränaren Frenne Båverud.

Någon speciell i truppen du vill lyfta?

Elin Lindén var en av VästeråsIrstas framträdande målskyttar.

– Ja, Elin Lindén som kommer från Danska ligan, där hon spelat i en säsong och Kristin Ullen som kom från Helltorp i Karlstad. Dom kommer att tillföra spets och erfarenhet till laget, säger Frenne Båverud.

Jämn och oviss premiär

VästeråsIrsta börjar alltså med bortamatch mot Skövde som är lite i samma sits som Västeråslaget, med lite nytt och oprövat i laget. Det ser ut att bli en jämn och oviss premiär på förhand.

– Vi har en skadad spelare, annars är alla hela och friska. Den här premiären känns väldigt oviss, eftersom båda lagen har så mycket nytt. Jag vill att mitt lag håller sig till den spelidéen som vi kommit överens om. Men jag tar gärna med mig en enmålsvinst hem till Västerås ikväll, avslutar Frenne Båverud.

Samtliga matcher i seriepremiären börjar klockan 19:00.

Visa

Skuru Handboll – Skara HF

Skövde HF – VästeråsIrsta HF

H65 Höör – Lugi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer