Mai Davis från Västerås tycker att det är sorgligt att vårdcentralen inte blir kvar i Oxbackens centrum. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Oxbackens vårdcentral i Västerås ska flytta till Gallerian

Publicerad

Region Västmanland flyttar sin vårdcentral från Oxbacken till centrala Västerås. Det är regionens största vårdcentral i länet med 15 000 listade patienter. 

Oxbackens vårdcentrals nuvarande lokaler är slitna och i stort renoveringsbehov. Det skriver regionen i ett pressmeddelande. Om drygt två år ska vårdcentralen flytta till Gallerian i centrala Västerås. 

Vårdcentralen kommer att bedriva sin verksamhet på en 2 000 kvm stor yta. 

– Oxbackens Vårdcentral växer med fler listade patienter och dagens lokaler räcker helt enkelt inte till. I dagsläget bedriver vi vård på flera våningsplan, så det känns jättebra att vi kommer kunna förbättra tillgängligheten för både patienter och verksamheten genom att samla och erbjuda vård på ett våningsplan, säger Anna Sofia Jansson, direktör, vårdcentraler Region Västmanland 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.