• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Något av ett aprilskämt redan i mars bjöd P4 Västmanland på under tisdagen. Foto: Skärmdump

P4 Västmanlands ligglista var satir

Uppdaterad
Publicerad

Ett inslag på P4 Västmanlands sajt stack ut ordentligt på tisdagen.

”Tack vare det stora allmänintresset publicerar P4 Västmanland toppen av listan över de kvinnor under 40 som legat med flest personer under 2016”, förklarade radiokanalen och citerade ”docent Sandra Nilsson”, som uppgavs ligga etta på listan.

Läkare och företagare är de yrken som toppar listan, hävdades det i radioinslaget.

Men det var inte på riktigt. En uppmärksam läsare kunde hitta brasklappen ”Vi skojar bara” under en smiley-figur bland bildmaterialet till texten på sajten.

– Det är satir, förklarar kanalchefen Kent Nilsson.

– Det publiceras alla möjliga typer av listor i alla möjliga sammanhang, i tidningar och i sociala medier och överallt. Det här var mer ett satiriskt upplägg kring det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.