Hör Sebastian Brkic berätta om arbetet bakom att finansiera hans dataspel genom crowdfunding. Foto: Daniel Brodén/SVT

Ett år av hårt arbete finansierade hans projekt – Sebastian lyckades med crowdfunding

Uppdaterad
Publicerad

Västeråsaren Sebastian Brkic ville göra verklighet av drömmen att skapa ett dataspel och försökte få pengar till det via crowdfunding. Första försöket misslyckades, men istället för att ge upp la han ännu mer kraft på det andra försöket som lyckades.

– Jag spenderade ett år på att marknadsföra projektet samtidigt som jag jobbade på spelet, säger Sebastian Brkic som numera kan kalla sig spelutvecklare.

Sebastian Brkic, spelutvecklare. Foto: Daniel Brodén/SVT

Crowdfunding eller gräsrotsfinansiering som det kallas på svenska bygger på att många lägger lite pengar för finansiera ett projekt som till exempel Sebastians dataspel. Han använde en tjänst på nätet för att visa upp sitt spel men arbetet började långt innan han kunde fråga efter pengar.

Han pendlade länge mellan hopp och förtvivlan innan han lyckades får tillräckligt många att stötta projektet ekonomiskt.

– Det har gett mig ett drömjobb, men det har krävts väldigt mycket arbete och har varit stressigt, säger Sebastian Brkic.

I klippet får du se honom berätta om sin resa till drömjobbet med hjälp av crowdfunding.

Crowdfunding – så funkar det

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.