Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur väl går det att se till att pandemilagen efterlevs när flera gym är obemannade? SVT Västmanland har besökt några obemannade gym i klippet ovan. Foto: Melker Blomberg/SVT

Så efterlevs pandemilagen på obemannade gym

Uppdaterad
Publicerad

Enligt pandemilagen som trädde i kraft för en dryg vecka sedan måste flera verksamheter – däribland gym – begränsa antalet personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Men hur regleras det när flera gym är delvis obemannade? SVT Västmanland åkte till några och kollade läget.

Pandemilagen säger att varje person ska ha tio kvadratmeter till sitt förfogande, vilket är det som styr hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Ju större lokal, desto fler besökare tillåts samtidigt.

Det är verksamheterna själva som ansvarar för att lagen efterföljs. Men på vissa verksamheter – som träningsanläggningar och gym – hör det inte ovanligheten till att besökare är på plats långt tidigare än personalen ens hunnit vakna.

Hur väl går det att se till att lagen efterlevs då? SVT har besökt några obemannade gym i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet