Påskrundan för a-traktorer lockade ett femtontal a-traktorer i Fagersta under annandag påsk. Foto: Fredrik Björkholm/SVT

Påskrunda för a-traktorer lockade unga i Fagersta

Uppdaterad
Publicerad

Under annandag påsk annordnade Fagersta Motorklubb en påskrunda för a-traktorer. Tanken är att erbjuda ungdomarna en samlingspunkt där intresset för a-traktorer ska kunna gå över i ett annat motorinstresse.

Ett femtontal a-traktorer och ett trettiotal ungdomar samlades i Fagersta och deltog i påskrundan. Deltagarna fick en karta och på fyra olika stationer längs vägen skulle de utföra olika uppdrag. Efteråt bjöds på grillad korv som Fagersta kommun bidrog med.

– Vi får ju höra mycket skit, vi blir bortfösta hela tiden, vi står på mackarna, vi spelar musik, för oväsen och så vidare, så istället för att folk ska behöva fösa bort oss så tycker jag det är bra att vi samlar ihop ungdomarna och att vi kan dela våra gemensamma intressen och ha lite kul tillsammans, säger Hugo Carlberg på Fagersta Motorklubbs ungdomssektion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.