Foto: Jenny Berggren/SVT

Pendlarföreningen skriver öppet protestbrev

Publicerad

I ett öppet brev kritiserar nu föreningen TIM-pendlare pendlingsmöjligheterna i Mälardalen. Det är pendlningsmöjligheterna från de nordligare kommunerna i Västmanland till Stockholm som kritiseras.

Det öppna protestbrevet är adresserat till VL, Tåg i Bergslagen och Region Västmanland.

I brevet skriver bland annat föreningen att det är problem att pendla till Stockholmsområdet ifrån kommunerna norr om Västerås – Hallstahammar, Surahammar och Fagersta.

Långa bytestider i Västerås

Framförallt menar föreningen att pendla ifrån de nordligare kommunerna blir extra jobbigt då väntetiderna för tåg mot Stockholm när man väl har anlänt till Västerås är för långa. Från och med december i år kommer väntetiderna bli bättre men föreningen menar att förbättringen inte är tillräcklig och att väntetiderna på tåg kommer ligga på drygt 30 minuter.

Nya biljetter gäller inte i norr

I det öppna brevet tar även pendlarföreningen upp de nya pendlarbiljetterna som nyligen införts i Mälardalen för att underlätta resandet inte gäller i Fagersta, Surahammar och Hallstahammar. Föreningen anser att biljetten borde omfatta hela länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.