Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Extra ersättning” är nyckeln till att fylla luckorna i sommarbemanningen. Hör biträdande hälso- och sjukvårdsdirektören Jonas Ekström berätta om åtgärderna som görs och riskerna om konflikten med Vårdförbundet växer. Foto: Rasmus Hammarström/SVT

Pengar och pensionärer – så vill Region Västmanland lösa sjukvårdens bemanning i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Region Västmanland har luckor att fylla för att få tillräckligt med personal på sjukhusen under sommaren. Nu erbjuds extra ersättning till de som flyttar sina ledigheter. Dessutom ska pensionerade sjuksköterskor återvända till jobbet under sommaren.

Som tidigare år är det ansträngt vad gäller sommarbemanningen på sjukhusen i Västmanland. Visserligen har man under året lyckats bättre med rekryteringen av sjuksköterskor, men det har varit svårare att få tag på hyrpersonal. Något som ställer till det fram mot semestern.

Bland annat är det svårt för Köpings sjukhus att bemanna upp som avdelningar och akutmottagningen. Men avdelningar i Västerås och ambulansen har också bemanningsproblem.

– Det pågår arbete ända in i kaklet för hur vi ska lyckas täcka upp alla pass som behöver bemannas. Många hjälper till och ser över hur vi kan flytta pass, berättar biträdande hälso- och sjukvårdsdirektören Jonas Ekström.

Erbjuder dubbel timlön till pensionärer

I sitt svar på enkäten som SVT har skickat ut till alla landets sjukvårdsregioner säger Region Västmanland att de vill lösa problemet genom att erbjuda extra ersättning till de som flyttar sin semester eller byter vardagspass mot helg. Dessutom erbjuder man dubbel timlön till pensionärer som kommer in och jobbar under semesterperioden.

”Kan behöver dra in semestrar” Hör Jonas Ekström, HR-direktör i Region Västmanland om hur de vill lösa vårdsommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.