Foto: Caroline Slotte/SVT & Google Maps

Person blev rånad i sitt hem i Västerås – polisen söker gärningsmännen med helikopter

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit rånad i sitt hem av två gärningspersoner som tog målsägandes skoter. Händelsen inträffade vid lunchtid under torsdagen på Norra Vallby i Västerås och polisen utreder händelsen som ett grovt rån.

Gärningsmännen ska ha hotat att skjuta målsägande och även visat en större kniv. Enligt polisen en typ av machete.  Efter rånet åkte gärningsmännen iväg på skotern från platsen och polisen inledde en insats där de bland annat sökte efter dem med helikopter.

Den senaste tiden har det varit flera rån i Västerås där skotrar likt denna blivit stulna. I nuläget kan polisen inte säga om det finns något samband mellan rånen.

Personrånen i Västerås

–  Det är givetvis något vi utreder om det finns något samband, men inget jag kan uttala mig om i nuläget. Att fler liknande rån inträffat är oroväckande och att de varit så grova, säger Magnus Jansson Klarin som är polisens presstalesperson.

I samband med torsdagens rån skadades ingen fysiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Personrånen i Västerås

Mer i ämnet