Polisavspärrningar på Skiljebo i Västerås sent på söndagskvällen. Foto: SVT

Person skjuten i Västerås – ännu ingen gripen

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen blev en man skjuten på Skiljebo i Västerås. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och opererades akut under kvällen.

Larmet om skottlossning på Säbygatan på Skiljebo kom till polisen vid 19.45 på söndagskvällen. På platsen hittades en man skjuten.

– Han var vid medvetande när ambulans förde honom från platsen. Så snart det kan ske ska han förhöras, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Enligt en kommuniké från Region Västmanland är mannen svårt skadad, och han skulle opereras akut på söndagskvällen. Hans tillstånd ska dock vara stabilt.

Ingen misstänkt gripen

En utredning om mordförsök har inletts, men ingen misstänkt är ännu gripen, men polisen söker igenom området, och har spärrat av brottsplatsen.

Polisens tekniker undersökte brottsplatsen under söndagskvällen. Enligt polisen finns inga nya uppgifter om utredningen att berätta om på måndagsmorgonen.

– Det är samma läge som igår, säger RLC-befäl Matilda Isaksson.

Enligt uppgifter till polisen har ett antal personer setts vid brottsplatsen innan skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.