Foto: TT/Socialdemokraterna

Pia Nilsson (S) petas från riksdagslistan – efter 17 år

Uppdaterad
Publicerad

17 år som representant för Västmanland i riksdagen – men snart kan det vara över för Socialdemokraten Pia Nilsson från Sala, som inte ser ut att få plats på listan inför nästa års val, rapporterar VLT.

När SVT Nyheter Västmanland når Pia Nilsson (S) är det en dämpad riksdagsledamot som inte vill ge några mer kommentarer i dag.

– Det känns inget vidare som du förstår, jag kommenterar inget mer förrän på torsdag. Det finns en anledning till det, säger hon.

Pia Nilsson har varit första namn på Socialdemokraternas riksdagslista för Västmanland sedan 2004. Enligt VLT vill valberedningen inte låta henne kandidera i nästa års val.

Så sent som i april omvaldes hon för två år som ordförande för partidistriktet i Västmanland.

– Jag har inte fått några signaler alls, det är mycket förvirrande, säger hon till VLT.

Pia Nilsson utesluter inte att hon ändå kommer att kandidera för en riksdagsplats när länets socialdemokrater samlas i december för att fastställa riksdagslistan.

Valberedningens förslag offentliggörs på torsdag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer