Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se skogsområdet som Skinnskattebergs kommun vill omvandla till bostadsområde med sjöutsikt. Foto: Audrey Erath/SVT

Planen: 50 nya bostäder i Skinnskatteberg med sjöutsikt

Uppdaterad
Publicerad

Ett skogsparti med sjöutsikt vid Aspebäcken – nu börjar Skinnskattebergs kommun detaljplanera för ett helt nytt bostadsområde som man hoppas ska skapa flyttkedjor.

– Om folk inte har någonstans att bo kan de ju inte flytta hit. Och vi vill ju ha fler invånare här, säger Emma Wikman, tf planeringsstrateg på kommunen.

Det är Fagersta-Posten som rapporterar om att kommunen är i startgroparna med att ta fram en ny detaljplan för skogsområdet intill folkhögskolan. Planen är att bygga radhus i bostadsrättsform som ska locka äldre att släppa sina villor.

– Om vi sen ska bygga själva eller sälja det som exploationsobjekt och låta någon annan ta byggansvaret, det är vi inte helt på det klara med än, det är något vi funderar över, säger Emma Wikman.

Skogsområdet som Skinnskattebergs kommun planerar att omvandla till nytt bostadsområde. Foto: Google/SVT Grafik

Konsulter har nu anlitats för att ta fram skisser på hur bostadsområdet skulle kunna utformas och ska senare också göra inventeringar av naturvärden och geologiska undersökningar. Planen är att ett förslag till detaljplan ska vara färdigt för samråd under försommaren eller sommaren.

I klippet: ”Just nu ett glest skogsområde” – här vill kommunen bygga nya bostäder i Skinnskatteberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.