Pojke i Hallstahammar blev inlåst och slagen av sin familj på grund av sin sexualitet

Uppdaterad
Publicerad

En 17-årig pojke spärrades in i en källare i Hallstahammar och blev slagen av sin pappa och bror. Orsaken var att de inte accepterade att 17-åringen är homosexuell, rapporterar VLT.

Övergreppet inträffade i familjens bostad. Pojken blev först slagen och hotad i köket. Han fördes sedan till källaren och bands fast vid en stolpe i flera timmar och slagen ytterligare.

17-åringen lyckades till slut ta sig loss och slå larm.

Pappan och brodern har nu fällts för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Båda förnekar brott, men enligt tingsrätten gick på åklagarens linje.

När strafflängden skulle bestämmas har rätten bland annat beaktat att en viktig orsak till det som pojken utsatts för har varit hans homosexualitet.

Fadern döms till ett år och sex månaders fängelse. Brodern döms till ett år och tre månaders fängelse. De ska även betala skadestånd till pojken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.