Polisen efter tillslaget mot misstänkta åldringsbrottslingarna: ”Vi tog dem med fingrarna i syltburken”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades tre män i Västmanlands tingsrätt misstänkta för grova bedrägerier mot äldre i Västmanland, Örebro och andra delar av landet.

Personerna hade försökt lura ett äldre par i Sala när polisen började följa efter deras bil som körde mot Västerås. Väl framme stannade bilen cirka 300 meter från en lägenhet varifrån telefonsamtalen till de äldre hade ringts.

– Vi var tvungna att agera när de tog kontakt med målsägande, säger Björn Sidenhjärta på polisen Västmanlands bedrägerienhet.

Åldringsbrotten i Mellansverige

Haft ögonen på sig under en tid

Tiden innan gripandet hade polisen spanat på de misstänkta. Under hela 2019 har brotten mot äldre inträffat regelbundet och trion misstänks ligga bakom flera av brotten.

Utredingen fortsätter

Två av de fem personerna som greps har släppts med anledning av att det inte längre föreligger risk för att de skulle kunna undanröja bevis eller på annat sätt förstöra brottsutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åldringsbrotten i Mellansverige

Mer i ämnet