Polisen gjorde tillslag i Hallstahammar – misstänker internationell liga

Uppdaterad
Publicerad

När polisen börjar utreda en stöld framkom att mer stöldgods kan finnas. Ett tillslag gjordes på en adress i Hallstahammar och ytterligare stöldgods hittades. Nu misstänker polisen att den man som är inblandad i stölden, ingår i en internationell gruppering som utför stölder av saker till högre godsvärde.

Starten till allt var den 7 oktober när polisen stoppade en bilist på E18 i närheten av Köping. Fordonets släp var stulet och bilisten greps på platsen. Han blir misstänkt för stöld häktas sedan, rapporterar polisen på sin hemsida. 

Kort därefter gjorde polisen ett tillslag och hittade fyra fyrhjulingar, två minigrävare, två elverk på hjul och en båt som misstänks ha stulits. Ägarna till stöldgodset visade sig vara hemmahörande ibland annat Norrköping, Surahammar, Trosa och Västerås.

Det gör att polisen misstänker att en eller flera personer som utfört stölderna har verkat i flera delar av mellersta Sverige.

Nu misstänker polisen att den man som häktats ingår i en internationell gruppering som är inriktad på stölder av saker till ett högre godsvärde. Mannen är fortsatt häktad misstänkt för stöld alternativt häleri. Det skriver polisen på sin hemsida. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.