Polisen har en bild av förloppet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har en bild av vad som hände vid knivattacken på Ikea i Västerås.

– Vi har fragment av händelseförloppet, självklart, säger kommenderingschef Per Ågren.

Enligt polisen finns det en bild av vad som hände vid morden som inträffade på Ikea i Västerås på måndagen.

– Det är klart att det finns en bild, men det är alldeles för tidigt för att gå ut med någon bild av hur det här har gått till, säger polisens kommenderingschef Per Ågren.

Knivdådet i Västerås

Fokus på förhör

Under onsdagsmorgonen hade de utredningsansvariga ett möte.

– Vi behövde prata ihop oss så att vi är överens. Vad gör vi nu, med tanke på gärningsmän och sådana saker, säger Per Ågren.

Under onsdagen fokuserade polisen på att hålla förhör med de misstänkta. Hur starka polisens misstankar är mot 23-åringen, som nekar till brott, är vill Per Ågren inte gå närmare in på.

– Det som händer nu är att utredningsarbetet fortsätter. Det handlar ju om att, förstås, i förlängningen gå in med häktningsbegäran, men det är det för tidigt att säga någonting om.

Fragment av förloppet

När den andre misstänkte mannen, som fortfarande ligger på sjukhus, kommer att kunna höras beror på medicinska omständigheter.

Hur mannen har fått skadorna vill polisen inte kommentera förrän utredningen är klar.

Asylboende och speciella åtgärder

I Västmanland har polisen sen det blev känt att de misstänkta bodde på ett asylboende höjt sin polisiära beredskap.

– Det handlar om tillsyn och att vi ska göra oss så synliga som möjligt i ett trygghetsinitiativ. Men det innebär inte att vi är på plats och bevakar hela tiden, säger Per Ågren.

Polisen säger att de här åtgärderna behövs för att ”mörka krafter” kan utnyttja situationen för egna syften. Hittills har polisen inte funnit några politiska förtecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Västerås

Mer i ämnet