Polisen om ryktena på sociala medier: ”Kan inte se nån ökning av brott”

Uppdaterad
Publicerad

Trots att vittnesmålen varit många och ”snacket ” på sociala medier varit utbrett, så ser polisen i Västerås inte någon ökning av anmälda brott kopplade till personer som omedvetet blivit drogade.

– Jag känner igen den senaste tidens explosion på sociala medier kring den här problemaktiken. Kollar man statistiken från vår sida kan vi inte se någon ökning av antalet brott, säger Erik Sesone, gruppchef inom områdespolisen i Västerås.

Skillnaden mellan polisens statistik över personer som blivit drogade på krogen och det som florerar på sociala medier är stor. Enligt Erik Sesone, områdespolis i Västerås, kan det bero på att alla fall inte anmäls.

– Men fortfarande vill jag påstå att det inte är ett utbrett problem i Västerås. Det handlar om en handfull ärenden om året, säger Erik Sesone gruppchef på områdespolisen i Västerås.

I klippet berättar polisen Erik Sesone om krogmiljön i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.