Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Polisen söker efter ”barnbarns-bedragare”

Uppdaterad
Publicerad

En 90-årig man i Västerås blev i går eftermiddag uppringd av en person som utgav sig för att vara hans barnbarn och behövde pengar. Nu söker polisen iakttagelser i samband med händelsen.

Det var under tisdagseftermiddagen som den 90-åriga mannen, boende på Liegatan i Västerås, blev uppringd av en person som utgav sig för att vara hans barnbarn. Mannen i telefonen uppgav att han hade låst in sin plånbok i bilen och därför behövde låna 90-åringens kontokort. Han kunde dock inte själv hämta det utan en tredje person skulle åka till den äldre mannen. 90-åringen ringde då till sitt riktiga barnbarn för att kontrollera att det stämde. Barnbarnet begav sig till adressen.

Söker silverfärgad Peugeot

En silverfärgad/grå Peugeot, som kan sättas i samband med händelsen, ska ha lämnat platsen vid 16:30-tiden. Polisen är nu intresserad av att få in iakttagelser kring händelsen och bilen.

– Det här är mycket fula brott då gärningsmännen utnyttjar äldre personers hjälpsamhet. Det här är ett prioriterat område för oss och vi vill uppmärksamma våra äldre på den här typen av brott, säger Per Ågren, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Han fortsätter;

– Som anhörig kan man prata med sina äldre släktingar för att minska risken för att de drabbas av den här typen av brott, säger Ågren.

Kontakta polisen

Kontakta alltid polisen vid den här typen av händelser. Vid pågående brott ring 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.