Foto: TT

Polisen släpper interna mejl om Tyskaffären

Uppdaterad
Publicerad

Polisen publicerade under fredagen interna mejl mellan regionpolischefen Carin Götblad och den förre polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk. Detta på grund av det stora mediala intresset kring konversationen.

I och med att det har spekulerats kring innehållet i mejlen mellan regionpolischefen Carin Götblad och den förre polisområdeschefen i Västmanland Lena Tysk så publicerar nu polisen konversationen på deras hemsida. Det handlar bland annat om hur de skall bemöta medias frågor angående polisomorganisationen i Sala.

– Det har varit stort intresse för det här mailet. Det har lyfts i olika medier och det har förekommit spekulationer därför väljer vi att gå ut med det, säger Lisa Sannervik presstalesperson på kommunikationsavdelningen Region Mitt.

Polischef hotade befäl

Är det här den enda korrespondensen mellan Götblad och Tysk kring det här ämnet?

– Det är det här mailet som spekulationerna har varit kring så det är det som vi publicerar, säger Lisa Sannervik.

SVT Nyheter Västmanland har tidigare begärt ut en begränsad konversationen mellan Götblad och Tysk men fick då ett nej. Även kammarrätten ansåg att detta inte var allmänna handlingar. En loggfil över vilka mail som skickats skulle dock lämnas ut av polisen. Där kunde man se att Götblad och Tysk skickat mejl till varandra.

En av de som spekulerat vad som kunnat stå i dessa mejl är Leif GW Persson och Veckans brott. Något som nu gjort att polisen alltså offentliggör konversationen.

Lena Tysk står åtalad för ofredande efter att ha hotat och verbalt attackerat polischefen Agneta Kumlin i Sala.

Läs mailkonversationen på polisens hemsida här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polischef hotade befäl

Mer i ämnet