I det här gruvhålet i Norberg påträffades en skadad kvinna. Foto: Adam Danielsson/SVT

Efter att kvinna hittades i gruvhål i Norberg: Polisen utreder anmälan om försvunnen person igen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder återigen uppgifter om en kvinna som anmäldes försvunnen 2020. Detta efter att en man misstänkts för att ha våldtagit och kastat ned en kvinna i ett gruvschakt i Norberg tidigare i april.

Polisen öppnar nu utredningen om en kvinna i Surahammars kommun som anmäldes försvunnen januari 2020. Polisen i Västmanland skriver på sin hemsida att de tittar närmare på kvinnans försvinnande med tanke på våldtäkten och det misstänkta mordförsöket vid gruvhålet mellan Norberg och Avesta.

Polisen uppger att de har fått många frågor om händelsen och ytterligare en anmälan gällande kvinnan som anmäldes försvunnen i januari 2020. Det var just i januari 2020 som den häktade mannens hustru anmäldes försvunnen av sina barn. Men polisen vill inte bekräfta att det är det här fallet de tar upp igen.

Polisen lämnar inga uppgifter om varför de återigen går igenom ärendet. De kan inte i nuläget konstatera att det föreligger ett brott bakom kvinnans försvinnande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning av händelseutvecklingen – på 60 sekunder. Foto: Sjöfartsverket

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvinna hittad i gruvhål i Norberg

Mer i ämnet