Polisen tog crossmotorcykel i beslag – då blev det upplopp

Uppdaterad
Publicerad

En polis i yttre tjänst hade precis tagit en crossmotorcykel i beslag. Han blev då ”bombad” av stenar. Det visar polisens anmälan till Arbetsmiljöverket.

Enligt anmälan så var det mellan 10 och 15 personer som sprang emot polismannen och började kasta stenar mot honom. Till en början var avståndet mellan 15 och 20 meter men gänget kom närmare och närmare.

Polismannen drog batong och OC-sprej och försökte driva bort ungdomarna från bilen men stenkastningen fortsatte.

Enligt den tillförordnade gruppchefen för ingripandeverksamheten, som skrivit anmälan, blev polismannen ”bombad” med stenar.

Allvarligt läge

”Personerna som kastar sten kommer hela tiden närmare och närmare och till slut fram till bilen. En kille kommer med en stor sten, typ en medicinboll, och håller den över sitt huvud och springer mot NN och kastar den mot honom”.

Polismannen beskriver läget som allvarligt och lyckades ta sig till bilen. När patrullen åkte därifrån fortsatte stenar att hagla.

Det var i torsdags förra veckan som oroligheterna bröt ut på Bäckby. Förutom stenkastningen mot polisen stacks två bilar i brand och det sköts raketer på området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.