Äldre kvinna i Surahammar rånad och misshandlad av okända gärningsmän

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 70-årsåldern blev rånad och misshandlad av flera okända gärningsmän i centrala Surahammar. Polisen söker nu vittnen till brottet.

– Det är ett grovt brott vi utreder, sa presstalespersonen Tobias Ahlén under tidiga torsdagskvällen. 

Strax efter halv femtiden på torsdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om ett brott i Surahammar. En kvinna i 70-årsåldern blev rånad i sitt hem av flera okända gärningspersoner. Kvinnan ska även ha blivit slagen med ett tillhygge och hon har blivit hotad. 

Blev rånad i hemmet

Under fredagen meddelade polisen att man kan se att kvinnan har fått tydliga skador, men vill inte precisera vilka.  

Kvinnan har varit i en utsatt position enligt polisens presstalesperson Johan Thalberg, genom att bli rånad i hemmet på det sättet. Därför fortsätter utredningen i ett högt tempo och polisen söker fortfarande vittnen.

– Flera gärningspersoner ska ha tagit till flykt längs Köpmangatan i riktning mot centrum. Men vi är intresserade av iakttagelser från fler platser. Vi har inga misstänkta eller frihetsberövade i nuläget, säger Johan Thalberg.

Ingen misstänkt

Polisen har inga uppgifter om vad kvinnan blev rånad på och man har heller ingen misstänkt eller frihetsberövad. En förundersökning gällande grovt rån är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.