Polispatrullen dirigerade trafiken vid en bilolycka på E18 i Västerås när föraren körde rakt emot dem. Foto: SVT Grafik/TT

Polispatrull arbetade vid bilolycka – blev nästan påkörda

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull var nära att bli påkörda i samband med en trafikolycka på E18 i Västerås på tisdagskvällen. Föraren misstänks för bland annat grovt rattfylleri och försök till grov misshandel.

Polis och räddningstjänst larmades på tisdagskvällen till en kökrock på E18 vid Skallbergsmotet. För att skydda arbetsplatsen hade polisen stängt av ett körfält och ledde om trafiken förbi olyckan.

– Detta uppmärksammades inte av en förare som körde rakt mot patrullen som stod på E18 för att sköta trafiken. Två poliser blev tvungna att slänga sig åt sidan för att inte bli påkörda av bilen som kom mot dem, säger Torsten Hemlin, RLC-befäl vid polisen i Västmanland.

Poliserna oskadda

Det gick bra för poliserna och de är båda oskadda. Föraren stannade till vid nästa patrull och efter en kontroll visade det sig att föraren var kraftigt berusad. Föraren är nu gripen misstänkt för försök till grov misshandel, grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.