Misstänkta föremålet i Västerås visade sig vara ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt farligt föremål lämnades kvar efter ett rån mot ett apotek i Västerås under lördagsmorgonen. Under kvällen tog polisen bort avspärrningarna och polisens tekniker bedömde att det misstänkta föremålet inte är farligt.

Vid halv åttatiden på lördagskvällen togs avspärrningarna bort i Bäckby centrum i Västerås och polisen lämnade platsen. Nationella bombskyddsgruppen lämnade platsen tidigare under dagen, men hade under kvällen inte kunnat bekräfta vad det rörde sig om för föremål.

Två personer setts lämna platsen

Det var strax efter klockan 10 på lördagsförmiddagen som polisen fick in ett larm om att det skett ett rån mot ett apotek i stadsdelen Bäckby i västra Västerås.

– Det är två personer som ska ha utfört rånet och de har setts lämna platsen i en bil. Efter sig lämnade de ett misstänkt farligt föremål i butiken, säger Fabian Hamnqvist presstalesperson polisregion Mitt.

Det är oklart om och vad de fick med sig från butiken, men ingen person har skadats i samband med rånet.

Inget farligt föremål

Under lördagskvällen gjorde polisens tekniker bedömningen att föremålet inte var farligt. Polisen vill inte ge fler kommentarer för tillfället.

Inga misstänkta

Polisen anlände till platsen runt halv elvatiden, och spärrade då av ett område på femtio meter, samtidigt som platsen utrymdes. Polisen har under dagen arbetat med att förhöra vittnen på plats. Händelsen rubriceras som grovt rån och förberedelse för allmän farlig ödeläggelse.

Polisen har ännu inte gripit någon och har ingen misstänkt.

Även en polishund är på plats. Foto: Carl Edholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.