Premiär för Fagerstas nya parkourpark

Publicerad

Det började med ett medborgarförslag och nu, cirka två år senare, är det premiär för Fagerstas nya parkourpark. En träningspark som kommer att vara öppen för allmänheten dygnet runt.

– Målet är att få folk i rörelse och att det ska bli en välbesökt plats. Det är en väldigt bra träningsform för spontanidrott och parken är byggd så att både barn och fullvuxna kan nyttja den, säger Patrik Eriksson, arbetsledare på gatuavdelningen i Fagersta.

Medborgarförslag

Under fredagens invigning var bland annat kommunalrådet Marino Wallsten på plats för testa hinderbanan som består av betongblock och stänger i olika storlekar.

– Jag tycker att det var ett alldeles utmärkt e-förslag som kom in till kommunen kring detta, så förslagsgivaren ska ha ett tack förstås. Sedan är det otroligt viktigt att vi gör precis allt vi kan som kommun att bredda utbudet av fritidsaktiviteter och med det få våra barn och unga att röra på sig ännu mer, säger Marino Wallsten i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.