Här testas nya cyklar på äldreboendet i Fagersta: ”Det var lite pirrigt i början”

Publicerad

Denna vecka är det premiärvecka för de två cyklarna, som vård och omsorg i Fagersta köpt in till verksamheterna. Dock var det enligt projektansvarig Anna Eriksson svårt att få tag på cyklarna – de är nämligen från Danmark.

Cyklarna kommer att åka runt mellan verksamheterna, för att så många som möjligt ska få använda dem. Bland annat inom äldreomsorgen, daglig verksamhet och LSS. Förhoppningen är att cyklarna ska användas varje dag.  

– Den här typen av cyklar kommer mer och mer inom äldreomsorgen. Norberg köpte in en liknande cykel för något år sedan och då kände vi att vi vill ha en likadan, säger Anna Eriksson som är projektansvarig. 

Positiva reaktioner efter noggranna förberedelser

Förberedelserna har varit många, allt från logistik till säkerhetsaspekter har gåtts igenom. Personalen har även fått provcykla innan de skjutsat någon på cykeln.

Reaktionerna hittills har varit positiva, både bland personalen och de som fått åka på en cykelåktur. 

– När man inte är stark i benen och orkar gå långa promenader, då är det trevligt att få åka cykel, säger Ragnvi Pettersson, en av de som fått åka på en tur. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer