Foto: Adam Schatzl/privat

Pridefestivalen i Västerås ställs in: ”Jättetrist”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen pridefestival i Västerås i år på grund av det rådande läget med coronapandemin, det meddelar Västerås Pride på sociala medier.

– Det är jättetrist. Pride på sommaren är en viktig samlingspunkt för många människor, säger Lukas Renklint, vice ordförande för Västerås Pride.

Årets festival skulle hållas den 25-27 juni i Västerås i år, men så blir alltså inte fallet. Nu ser föreningen över olika möjligheter att flytta fram festivalen eller om den kan genomföras på andra sätt, till exempel digitalt.

– Vi tittar på olika alternativ och vilken sorts verksamhet vi kan göra digitalt. Det är ändå viktigt just nu för att få behålla en känsla av hopp. Det vi har funderat över är att skapa olika plattformar där vi kan umgås. Där vi kan hålla tal och föreläsningar online istället, säger Lukas Renklint.

Kommer ni  samarbeta över kommungränserna?

– Just nu har vi inga bestämda planer på att göra något gemensamt , men vi har pratat om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.