Foto: SVT

Produkten som fick Prins Daniel att öppna plånboken i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Det var en imponerad Prins Daniel som under onsdagen träffade unga entreprenörer på ABB gymnasiet och Mälardalens högskola i Västerås.

–  Jag är otroligt imponerad av alla ambitiösa och duktiga elever, som driver bra ungdomsföretagsidéer. De har ett underbart driv, så jag känner mig väldigt exalterad, säger Prins Daniel om eleverna i Västerås. 

Syftet med prinsens besök var att inspirera unga att våga starta eget och välja entreprenörskap. Under åren har utvecklingen av entreprenörskap förändrats och Prins Daniel menar att det i dag är större status att bilda företag.

–  Tidigare drömde studenter om att få en anställning på ett fint företag, men nu drömmer unga istället om att med sitt företag vara med och förändra världen samt påverka andra människor, säger Prins Daniel.

Utöver prinsen deltog även andra stora entreprenörer som berättade om sina erfarenheter av att driva företag. Dagen bestod av en inspirationsföreläsning och rundabordssamtal där eleverna fick konkreta tips samt feedback på sina UF-idéer.

En UF-idé tycks ha imponerat extra mycket på prinsen – ett gammalt bilbälte som ska underlätta skidturerna med familjen.

Hör honom berätta hur i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.