Förberedelserna inför övergången, som planerat ska ske i januari 2021, har redan börjat. Senast i november ska kommunpolitikerna i de tre kommunerna fatta de officiella besluten.  Foto: SVT

Priset för att bli del av räddningsförbundet: 38 miljoner kronor per år

Uppdaterad
Publicerad

Förutom en inträdesavgift på cirka tio miljoner kronor kommer det att kosta Köping, Arboga och Kungsör totalt närmare 38 miljoner kronor per år att vara en del av Mälardalens brand- och räddningsförbund. Det rapporterar Bärgslagsbladet/Arboga tidning.

SVT har tidigare rapporterat om planerna att räddningstjänsterna i Köping, Arboga och Kungsör istället för att vara organiserade i Västra Mälardalens räddningstjänst ska bli en del av Mälardalens brand- och räddningsförbund.

Där ingår redan Västerås, Surahammar och Hallstahammars kommuner.

I förslaget till förbundsordning som Bärgslagsbladet/Arboga tidning tagit del av framgår att den totala årsavgiften föreslås fördelas enligt följande:

  • Köpings kommun drygt 20 miljoner kronor
  • Arboga kommun närmare 11 miljoner kronor
  • Kungsörs kommun 6,7 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer